LITTERÆRE BEKENDELSER FRA MIT NATBORD

IMG_0958

Jeg falder konsekvent i den fælde at samle alt for mange bøger sammen på mit natbord –  et mindre babeltårn har til tider truet min tekop på det grovest med lade den blive væltet ved en uforudset force majeure handling. Dette skyldes at mit natbord fungerer som landingsbane for de bøger, jeg gerne vil læse inden for den nærmeste fremtid, eller som endnu ikke har fået en tilegnet plads i reolen. Da mit natbord på nuværende tidspunkt består af en taburet, bliver det let en meget dominerende stabel, og jeg holder derfor mig selv lidt i ørerne med huske at læse nogle af dem, før jeg appetitivrig køber flere til samlingen.

Jeg vil i dette indlæg giver jer et lille smugkig på de bøger, som lige for tiden okkuperer taburetten, og som jeg er rigtig rigtig begejstrede for!

 

The Curated Closet af Anuschka Rees blev jeg inspireret til at købe, da den britiske blogger Anna Newton (The Anna Edit) for længe siden nævnte den på hendes blog. Det har i et par år nu været et privat projekt for mig at skabe en garderobe, som er lille, smuk og med mange outfits-muligheder. Bogen er en guide til at skabe en velfungerende garderobe som passer til ens stil, livsstil og buget. Jeg er netop for nyligt blevet færdig med den, og det var en fornøjelse at læse den! Rees bog gav et solidt indspark af konstruktive råd og inspiration til min garderobe, hvor jeg var begyndt at sidde lidt fast. Lige nu bobler jeg af nye idéer til, hvordan jeg konsekvent og økonomisk vil kunne opdatere og finjustere min nuværende garderobe! Lyder det ikke bare som en perfekt blanding af økonomisk modenhed og kreativitet?! 

Frankenstein har stået på min læseliste i en jernalder af år. Victor og hans monster er ikoniske inden for britisk gotisk litteratur. Det har kriblet i mine fingre, siden bogen landende på mit natbord, efter at få lov til at opleve Victor Frankensteins vilde eventyr og endelig selv at få lov til at se, læse og analysere på en historie, som alle synes at kende, men alligevel få har læst. Jeg sidder i dette øjeblik og skeller til Mary Shelleys sælsomme historie, for jeg har endelig fundet tid og rum til at kunne begynde den i aften!

Rupi Kaurs debut digtsamling milk and honey har opnået en enorm succes blandt især kvindelige læsere – et besøg på Pinterest og Instagram, og du vil finde utallige af smukke billeder af hendes digte. Kaurs digte er som rent udtryk: det er en stemme som åbner op om den intime del i os selv, som lider i smerten og som vibrer i lykken. Digtene undrer sig over smerten, over kærligheden, og der er en stemme i digtene, som er fuld af håb, længsel og visdom. Samlingen er inddelt i the hurting, the loving, the breaking og the healing. Jeg er endnu ikke færdig med digtsamlingen – heldigvis! – for jeg tager mig god tid til at smage på Kaurs velvalgte, strømlinet og sansefulde digte.

 

 

Kommentarer

kommentarer