MINE FRANSKE FAVORITTER FRA APOTEKET

IMG_0820

I efteråret 2016 rejste jeg nervøst til Paris, for at studere et halvt år i byernes by. Forud for min afrejse havde jeg ofte hørt modeller og skønhedsbloggere rose de franske apoteker, og de fleste erklærede at de altid hamstrede famøse produkter med dem hjem i kufferten. Jeg har siden mine teenageår haft en vis fascination for lukrative og ofte meget dyre skønhedsprodukter. Rygtet om de billige, men usædvanlig gode skønhedsprodukter fra de parisiske apoteker, pirrede på forhånd min nysgerrighed, men jeg var også ret skeptisk; for hvordan skulle en renseolie til under 200 kr. konkurrere med min ynglings cleanser fra Shiseido?

Men. Hver gang jeg trådte ind i et parisisk apotek, voksede min begejstring, og da jeg begyndte at eksperimentere med nogle af deres produkter, måtte jeg række mine hænder i vejret – forelsket og besejret af de franske apoteker. Apotekerne har både et stort udvalg af produkter rettet mod følsom hud, produkter fra velkendte skønhedsmærker som L’Occitane og Nuxe, og så har de nogle meget hjælpsomme og kyndige farmaceuter. I dette indlæg har jeg valgt nogle af min ynglingsprodukter, som er blevet fast inventar i min daglige skønhedsrutine.

Caudalíe huile de soin démaquillante – renseolie

Denne renseolie fra Caudalíe er min absolut favorit. Den dufter SÅ dejligt af vindruer og mandler. Den opløser legende let min make-up, ligegyldigt om det er min meget simple hverdagsmake-up, eller når jeg har lagt en kraftigere aftenmake-up. Mit ansigt føles altid utrolig rent og fugtet efterfølgende, og duften af mandel gør mig euforisk, hver gang jeg bruger olien. Hver aften når jeg skal fjerne min make-up trykker jeg tre gange på pumpen, fordeler hurtigt den klare olie imellem mine hænder, og så begynder jeg at massere mit ansigt med den. Når jeg har masseret mit ansigt, så længe som jeg den aften har lyst til, gør jeg enten mine hænder våde eller en svamp (hvis jeg gerne vil eksfolierer min hud). Vandet fra mine hænder forvandler olien til en cremet konsistens, som nemt fjerner snavset og olien fra huden.

Caudalíe eau micellaire démaquillante – micellar vand

Micellarvandet er for mange et fast renseprodukt, og denne fra Caudalíe er indtil videre min ynglings. Jeg bruger produktet både morgen og aften, og om aftenen bruger jeg det også på min ryg. Jeg har ofte døjet med bumser på skuldrene og i nakken, men efter at jeg er begyndt på at føre en vatrondel med lidt micellar vand på, ind over min skuldre og nakke er de helt forsvundet! Jeg blev så lykkelig, da jeg opdagede, at jeg kunne gå med bar ryg til sommer og ikke være bekymret for urenheder på min ryg og skuldre. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere at det virker for alle, men for mig har det gjort underværker.

Klorane Shampooing sec à l’ortie – tørshampoo

Inden jeg rejste til Paris, havde jeg prøvet en anden tørshampoo, og jeg blev ærligt talt ret skuffet. Jeg forventede volumiøst og rentudseende hår, som jeg havde hørt andre opnå med tørshampoo. Det var desværre ikke det resultat, jeg fik. Om det skyldes produktet alene eller min uerfarenhed, ved jeg ikke helt. Men jeg ved, at da jeg købte denne tørshampoo fra Klorane, begyndte jeg at få det resultat, jeg gerne ville have. Der en volume-givende tørshampoo fra det samme mærke, men jeg startede med den almindelige, og jeg har været rigtig glad for den. Der findes uden tvivl bedre tørshampooer på market, men til prisen, synes jeg at denne er utrolig god og virkning holder hele dagen og nogle gange dagen efter.

Avène Hydrance – dagcreme og serum

De fleste af jer vil formentlig allerede være stødt på Avéne, da produkterne nemt kan findes på de danske apoteker. Et af problemerne med Caudalìes produkter er, at de inderholder parfume. Min hud kan være meget følsom, og jeg er derfor påpasselig med produkter, som skal være på min hud i længere tid. Det var vigtigt for mig at finde et produkt, som både gav min hud fugt, lagde sig smukt på huden og hvor indpakningen også var pæn. Jeg kan personligt virkelig godt lide det æstetiske udseende på Avènes produkter. De er både kunsteriske og simple. Når det kommer til produkternes indhold, er min begejstring ikke mindre. Både dagcremen og serummet fra Avène er livreddere for min hud, når den er irriteret, tør eller dehydreret. Jeg føler mig sikker, når jeg bruger disse produkter, fordi de er rettet mod følsom hud, og min hud føles altid utrolig blød, når jeg har brugt dem. Om morgenen blander jeg dagcremen med min BB-cream fra Clarins og resultatet er rigtig fint.

Hvis du har prøvet andre produkter fra de parisiske apoteker, som ikke findes her hjemme i Danmark, må du meget gerne efterlade en kommentar, da jeg er utrolig nysgerrig på hvilke parisiske produkter jeg skal tage med hjem næste gang. Derudover kan jeg varmt anbefale at besøge apotekerne, næste gang du/I er i Paris. Især apoteket nær Le Bon Marché er utrolig hyggeligt, og ekspedienterne er meget hjælpsomme og gavmilde med vareprøver.

 

Kommentarer

kommentarer